úterý 4. listopadu 2014

LED reflektory - microsite již brzy!

Již brzy Vám LED Solution  přinese nový informační web o LED reflektorech. Malá ochutnávka níže. Budeme v této sérii pokračovat a přinášet nové informace o LED produktech. Tyto informace budou publikovány na jednotlivých webech, tzv. micrositech.

Tyto informace mají široké veřejnosti poradit, informovat a pomoci s výběrem vhodného LED osvětlení.

A teď již slibovaná ukázka toho, jak to vlastně bude vypadat. :)


Co je to LED reflektor?


LED reflektorem lze osvětlit specifický objekt či prosto. Světlo je směřováno pod určitým úhlem tak aby osvětlilo pouze danou aplikaci.


LED reflektor je svítidlo vyráběné jako náhrada za zastaralé a neúsporné halogenové reflektory. Hodí se na osvětlení otevřených terénů, parkovišť, nasvícení zboží v obchodech, reklam, fasád budov, pomníků, sportovních a průmyslových hal atd.


LED reflektory dosahují svítivosti cca 90-110lm/W. Chlazení zajišťuje hliníkové šasi, čímž je dána životnost přibližně 50 000h při 30% poklesu svítivosti. Reflektor splňuje krytí IP65, tím je odolný proti vniknutí částeček prachu a vodě. Po zapnutí svítí ihned na 100% výkon, proto se hodí ke kombinaci s pohybovým čidlem. Hodnoty v lumenech nelze přímo srovnat oproti klasickým halogenovým reflektorům, kde žárovka svítí pod úhlem 360°, čímž vznikají ztráty při odrazu světla. LED reflektor není náchylný k častému zapínání a vypínání. Je nárazu a otřesu vzdorný. Světlo je vyzařováno pod různými úhly, nejčastěji je to však 120°. Teplota chromatičnosti nebo-li barva světla je taktéž volitelná. Pracovní teplota je od -40 do +50°C.


Většina LED reflektorů je osazena jedním nebo více COB čipy. COB více seskupených čipů na společné desce.

Pracují pod různým napětím. Jedná se většinou o napětí cca od 12V do 260V . Nejmodernější technologie, tzv. AC LED dovoluje pracovat LED čipům pod střídavým napětím, není tedy potřeba nejslabší část svítidla a to je zdroj. Protože čip je možno napájet větším proudem, produkuje oproti klasickým čipům se zdrojem ještě více světla.



Více informací o LED reflektorech již brzy!